Над 280 кг. негодни храни са иззети от морски хотели и заведения

Размер на шрифта: a | a | a 17:28 14 август 2018
Автор: ДТ
Над 280 кг негодни животински храни са иззети от черноморски хотели, заведения и обекти за търговия по време на проверки през юли, извършени от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), съобщиха от ведомството, което продължава засиления си контрол по българското Черноморие.
Инспекциите се провеждат в обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, включително и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата "ол инклузив" и др. на територията на областите Варна, Бургас и Добрич.
На нарушителите са издадени 157 предписания и са връчени 43 акта за установяване на проблемите.
Най-често констатираните несъответствия са по сградния фонд и оборудването; липса на регистрация по Закона за храните; търговия с храни без идентификационна маркировка за произход и годност. Нередности са открити и по поддържане на системите за управление на безопасността на храните (неактулизирани по отношение на нормативната уредба, нередовно водене на записи за входящ контрол, неизпълнение на мониторингови програми за контрол на хигиена и готов продукт); неправилно етикетиране.
Иззетите 284 кг храни ще бъдат унищожени. Поради лошо хигиенно състояние са затворени обекти на територията на област Варна, допълва ведомството, но не дава повече информация за техния брой и вид.

реклама
реклама
реклама
Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни... Националното бюро за правна... Стартира проект свързан с... Екоминистерството осигурява... Над 5,2 млн. са чуждите туристи у... Запознаха над 1200 продължително... Изплащат над 8,5 милиона лева на... Хората от ВВС дават всичко от... Подготвят новата Национална... Ветеринари плашат с протест... Недостигат 250 огнеборци Отчитат ръст на оборотите по...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.