Кабинетът даде 31 млн. лв. за учебни помагала и транспорт за преподавателите

Размер на шрифта: a | a | a 18:49 20 юни 2018
Автор: ДТ
Допълнителни над 30 млн. лв. за закупуване на книжки и помагала за общинските детски градини и учениците от 1-ви до 4-ти клас включително, както и близо 1 млн. лв. за транспротни разходи за учителите, одобри правителството на редовното си заседание. 
Парите за помагала и книжки ще се предоставят по бюджетите на общините под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности, като разпределението на средствата е въз основа на броя на децата и учениците от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО) към месец февруари 2018  година.
Средствата за възстановяване на транспортните разходи или наема на педагогическите специалисти в детските градини и училищата за 2018 г. са съответно 930 835 лв. за транспорт и 17 400 лв. - за наем на преподавателите. Тези пари се отпускат по изготвена и предоставена от кметовете на общини информация. Допуска се в рамките на един и същи период на учителите да могат да бъдат възстановявани извършените разходи или за транспорт, или за наем по месторабота. Допълнителните трансфери няма да доведат до пряко и/или косвено въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства за изпълнението му са предвидени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2018 г., посочват от правителствената пресслужба.

реклама
реклама
реклама
Последна седмица за подаване... Въвеждат чудовищни санкции при... Отчитат спад на чуждите... Болниците ще плащат по-евтини... Създават мрежа на електронните... Съоръженията от... Над 1 млн. лева събрани от... Хлябът поскъпва Пенсиите ще се вдигнат с 5.7% от 1... НАП даде старт на „Влез в час с... 2869 терена обхвана голямото... Безработицата в страната... Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.