Избираме народни представители в 44-ия парламент

Размер на шрифта: a | a | a 18:43 23 март 2017
Автор: ДТ
Само след два дни за пореден път българските граждани ще трябва да направят своя избор. Този път на предсрочен парламентарен вот. Предстои да изберем народни представители в 44-ия български парламент. През последния един месец представители на партии и коалиции направиха всичко възможно да спечелят /или да си върнат/ доверието на избирателите. За пореден път чухме поредица от обещания. Сега е моментът ние да решим, да упражним правото си на суверен, който дава властта. С надеждата, че и този път няма да бъдем излъгани от политиците, че най-после ще намерим хора, които ще оправдаят определението “народни представители”, че ще изпратим в парламента точните личности, които ще работят за своите избиратели, а не поредните негодници, които разбират властта като средство за лично облагодетелстване. 
За пръв път през тази предизборна кампания открито се заговори за опитите на чужда държава да се намеси във вътрешните работи на България чрез явна подкрепа за определена политическа сила. По-точно за пръв път отговорни фактори в държавата признаха, че има реален проблем. Останалото в кампанията не се различаваше от видяното на всички предишни избори. 
Изборният ден ще започне в 7 часа в неделя, 26 март и ще приключи в 20 часа. Ако след този час пред избирателните секции има още избиратели, председателят на секционната комисия трябва да събере личните им карти и само те имат право да гласуват, но не по-късно от един час след официалния край на изборния ден. Областният управител Детелина Николова припомня да се обръща внимание на председателите на СИК-ове – в деня на вота, 26 март, навреме да отворят секционните комисии, тъй като през нощта – в 3.00 часа, страната преминава към лятното часово време и преместваме стрелките на часовника с един час напред. В Добричка област ще бъдат обособени 381 избирателни секции.
132-ма са кандидатите за народни представители в Добричко. Те ще се борят за 6 депутатски места. Преди всеки парламентарен вот се говори за добруджанско лоби в Народното събрание, което за съжаление не се случва. Крайно време е политиците да разберат, че са представители на тези, които са ги изпратили в парламента и основното им задължение е да работят за решаването на проблемите в своя избирателен район. А за избирателите е важно да отидат до урните в неделя и да дадат гласа си по съвест за най-достойния според тях кандидат, който действително ще ги представлява в Народното събрание. Отказът от гласуване е бягство от отговорност. В неделя трябва да отидем и да упражним правото си на суверен. Само човек с активна гражданска позиция има моралното право да изисква от управляващите и да им търси отговорност. Крайно време е българите да се научат да гласуват, защото само така ще спрат купения, етническия и контролирания вот, който праща в парламента и правителството зависими от определени кръгове или обръчи хора, които впоследствие, попаднали във властта, връщат услуги на своите покровители. Единственият законен начин да спрем тази порочна практика и да променим България е като гласуваме – задължително!
 

реклама
реклама
реклама
Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни... Националното бюро за правна... Стартира проект свързан с... Екоминистерството осигурява... Над 5,2 млн. са чуждите туристи у... Запознаха над 1200 продължително... Изплащат над 8,5 милиона лева на... Хората от ВВС дават всичко от... Подготвят новата Национална... Ветеринари плашат с протест... Недостигат 250 огнеборци Отчитат ръст на оборотите по...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.