Янкова: Акцентът е в повишаване на доходите до 2020 г.

Размер на шрифта: a | a | a 17:46 26 февруари 2014
Ще поставим в следващия програмен период акцент върху повишаване на доходите на българите до 2020 година, за едно по-високо жизнено равнище и просперитет.
Това заяви вчера в НДК зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова по време на обсъждането на Споразумението за партньорство за програмен период 2014-2020 г. с участието на други нейни колеги министри и вицепремиерът Зинаида Златанова, представители на институции, експерти, предаде репортер на БГНЕС.
Секторните политики на Министерството на труда и социалната политика са заложени в Споразумението за партньорство и там без приноса на европейските структурни и инвестиционни фондове ние трудно ще ги осъществим, продължи Янкова. Целите ни са заложени в Приоритет 1 - за образование, здравеопазване, социално включване и заетост за приобщаващ растеж. Министерството ще разработи тези цели в ОП "Развитие на човешките ресурси", но и по новата за България ОП за подпомагане на най-нуждаещите се, за да бъде намален броят на хората, изложено на риск от бедност тази цифра трябва да бъде занижена с 20 млн. души в рамките на ЕС, каза Янкова.
Тук е и изпълнението на инициативата за младежка гаранция, т.е. за намаляване на младежката безработица. Ще се постараем да повишим заетостта и икономическата активност с фокус върху младите хора, жените, възрастните, хората в неравностойно положение и др., включително и чрез алтернативни и гъвкави форми на заетост и модернизиране на пазара на труда, добави Янкова. На второ място е повишаването на качеството на живот и подкрепа на социалните системи, осигуряване на възможностите за социално включване на различни уязвими групи от хора. На трето място- подобряване на знанията, уменията и квалификацията на хората, включително и адаптивността на работната сила, продължи зам.-министърът. А новата оперативна програма ще постави акцент върху ниската заетост и слабата икономическа активност при групите в неравностойно положение на пазара на труда, каза Янкова и се спря на отделни стимули и мерки в тази важна за българите област.

реклама
реклама
реклама
Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни... Националното бюро за правна... Стартира проект свързан с... Екоминистерството осигурява... Над 5,2 млн. са чуждите туристи у... Запознаха над 1200 продължително... Изплащат над 8,5 милиона лева на... Хората от ВВС дават всичко от... Подготвят новата Национална... Ветеринари плашат с протест... Недостигат 250 огнеборци Отчитат ръст на оборотите по...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.