"Гражданска отговорност" за нарушителите на пътя може да скочи драстично

Размер на шрифта: a | a | a 18:25 17 юни 2018
Автор: ДТ
Драстично увеличение на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" за нарушителите на пътя предвижда проектът за въвеждането на системата "бонус малус" при определянето на цените на полиците. Според различните варианти застраховката за шофьорите с нарушения може да се оскъпи със 180 до 400 процента. При сегашните цени това означава, че тя може да стигне 1000 лева.
За въвеждането на системата, при която цената на застраховката зависи и от това дали шофьорът има нарушения, или не, се говори от години. Системата се използва в много европейски държави. У нас обаче все още цената на застраховката зависи от фактори като стажа на шофьора, възрастта, населеното място и кубатура на колата.
Според вариантите за въвеждане на системата се предвиждат отстъпки от 7 до 40 на сто за изрядните шофьори. С въвеждането на новата система всеки застраховател ще прецени кои фактори да вземе предвид при формиране цената на полицата. Водещо ще бъде дали водачът е имал нарушения през последната година.
Очаква се до няколко месеца да бъде готов и финалният вариант на системата.

реклама
реклама
реклама
Последна седмица за подаване... Въвеждат чудовищни санкции при... Отчитат спад на чуждите... Болниците ще плащат по-евтини... Създават мрежа на електронните... Съоръженията от... Над 1 млн. лева събрани от... Хлябът поскъпва Пенсиите ще се вдигнат с 5.7% от 1... НАП даде старт на „Влез в час с... 2869 терена обхвана голямото... Безработицата в страната... Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.