„Една посока – много възможности“ е новото мото на еврофондовете за България

Размер на шрифта: a | a | a 19:34 04 ноември 2013
Автор: ДТ
42-годишният възпитаник на Националната художествена академия Тахсин Тасим спечели конкурса за лого и слоган на оперативните програми за следващите седем години, съобщават от Областния информационен център в Добрич. „Една посока – много възможности“ е мотото, което ще отличава европейското финансиране в България през програмен период 2014-2020 г. Автор на слогана и логото към него е Тахсин Тасим от София. В концепцията си авторът е посочил, че логото за визуалната идентичност е изчистено, лесно за комуникация и в цветовете на Европейския съюз и на България. „Цветните дъги символизират различните оперативни програми, които се включват във финансовата рамка. Дъгите образуват звезда – символът на всяка страна от съюза. Посланието доразвива логото. Различните посоки всъщност са част от единна, обоснована стратегия. Това е посока, която дава възможности за развитие и за растеж“, заключава концепцията на Тахсин Тасим.
В конкурса се включиха 150 кандидати. Постъпилите предложения оцени 15-членно жури под ръководството на проф. Виктор Паунов – председател на Общото събрание на Националната художествена академия. Наградата за победителя бе 5000 лв. и тридневно посещение в Брюксел за двама.
Конкурсът бе организиран от Централния информационен офис в рамките на проект „Популяризиране на добри практики по Оперативните програми, съфинансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС и подготовката на програмен период 2014-2020 г.“. Конкурсът за избор на единен знак на европейските фондове се осъществява с финансиране от Оперативна програма „Техническа помощ“. Тази оперативна програма е от ключово значение, тъй като осигурява подкрепа за централните структури, участници в процеса по координация, управление и контрол на структурните инструменти в страната. Това е „най-малката“ програма от гледна точка на финансов ресурс, с общ бюджет от 56 819 427 млн. евро, от които 48 296 513 млн. евро са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

реклама
реклама
реклама
Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни... Националното бюро за правна... Стартира проект свързан с... Екоминистерството осигурява... Над 5,2 млн. са чуждите туристи у... Запознаха над 1200 продължително... Изплащат над 8,5 милиона лева на... Хората от ВВС дават всичко от... Подготвят новата Национална... Ветеринари плашат с протест... Недостигат 250 огнеборци Отчитат ръст на оборотите по...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.