България остава в ръководството на Световната организация по туризъм

Размер на шрифта: a | a | a 17:36 26 август 2013
Автор: БГНЕС
България беше преизбрана за член на Изпълнителния съвет на най-голямата и авторитетна туристическа организация - Световната организация по туризъм към ООН, съобщиха от правителствената пресслужба. В условията на изключително сериозна конкуренция, страната ни получи нов четиригодишен мандат до 2017 г. наред с Германия, Сърбия и Азербайджан. Решението бе взето в рамките на 20-ата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм, която се провежда до 29 август в Замбия и Зимбабве.
Изборът на България в управленската структура е признание както за страната ни като изявена туристическа дестинация, така и за усилията на правителството да развива ресора туризъм като секторна политика. Туризмът е сред водещите индустрии за страната ни и формира над 12,5% от БВП.
Новият мандат на България е възможност за още по-сериозно развитие на туристическата ни индустрия и превръщането й от сезонна в целогодишна. Чрез Изпълнителния съвет на Световната организация по туризъм страната ни ще може да участва активно при формирането на международните политики, регулаторни рамки и стратегии в развитието на туризма, както и да се включи в регионални и международни програми и проекти.
Изпълнителният орган, чийто член е България, отговаря за работата на организацията, изготвянето на основните документи, разпределението и реализацията на нейния бюджет. Състои се от 31 члена, избрани от Генералната асамблея в съотношение едно на всеки пет пълноправни члена. В него страната ни ще бъде представлявана от г-н Бранимир Ботев - заместник-министър на икономиката и енергетиката, отговарящ за туризма.

реклама
реклама
реклама
Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни... Националното бюро за правна... Стартира проект свързан с... Екоминистерството осигурява... Над 5,2 млн. са чуждите туристи у... Запознаха над 1200 продължително... Изплащат над 8,5 милиона лева на... Хората от ВВС дават всичко от... Подготвят новата Национална... Ветеринари плашат с протест... Недостигат 250 огнеборци Отчитат ръст на оборотите по...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.