930 лв. месечно ще получават децата с най-тежки увреждания

Размер на шрифта: a | a | a 18:17 09 ноември 2016
Автор: ДТ
Социалните плащания за деца с увреждания догодина за пръв път ще бъдат разпределени според тежестта на увреждането. Предвижда се помощта за децата с над 90% степен на увреждане да се увеличи до 930 лв. на месец, съобщават от Министерството на труда и социалната политика. Децата със степен на увреждане между 70 и 90% ще получават по 450 лв., а тези с инвалидност между 50 и 70% - 350 лв. Помощите са месечни и се получават без значение какъв е доходът на семейството. С промяната ще се гарантира, че ресурсът, който държавата влага, за да подпомогне семействата, ще бъде насочен към най-нуждаещите се.
Догодина ще има увеличение на минималната работна заплата до 460 лв. Ръстът в сравнение с 2011 г. е 70 %, припомнят от социалното ведомство и посочват, че с тази мярка се подпомагат хората с ниска квалификация.
МТСП работи усилено и по подготовката на Закон за социалните услуги, в който ще се разпишат стандарти за т.нар. интегрирани услуги. Най-работещият механизъм е,когато дневната грижа, рехабилитацията, консултациите и образователната услуга се случват на едно и също място. Законът ще подобри насочването на средствата към най-нуждаещите се. Ще се повиши и конкуренцията между доставчиците на социални услуги, което ще подобри тяхното качество, каза министър Русинова.
реклама
реклама
реклама
Последна седмица за подаване... Въвеждат чудовищни санкции при... Отчитат спад на чуждите... Болниците ще плащат по-евтини... Създават мрежа на електронните... Съоръженията от... Над 1 млн. лева събрани от... Хлябът поскъпва Пенсиите ще се вдигнат с 5.7% от 1... НАП даде старт на „Влез в час с... 2869 терена обхвана голямото... Безработицата в страната... Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.