930 лв. месечно ще получават децата с най-тежки увреждания

Размер на шрифта: a | a | a 18:17 09 ноември 2016
Автор: ДТ
Социалните плащания за деца с увреждания догодина за пръв път ще бъдат разпределени според тежестта на увреждането. Предвижда се помощта за децата с над 90% степен на увреждане да се увеличи до 930 лв. на месец, съобщават от Министерството на труда и социалната политика. Децата със степен на увреждане между 70 и 90% ще получават по 450 лв., а тези с инвалидност между 50 и 70% - 350 лв. Помощите са месечни и се получават без значение какъв е доходът на семейството. С промяната ще се гарантира, че ресурсът, който държавата влага, за да подпомогне семействата, ще бъде насочен към най-нуждаещите се.
Догодина ще има увеличение на минималната работна заплата до 460 лв. Ръстът в сравнение с 2011 г. е 70 %, припомнят от социалното ведомство и посочват, че с тази мярка се подпомагат хората с ниска квалификация.
МТСП работи усилено и по подготовката на Закон за социалните услуги, в който ще се разпишат стандарти за т.нар. интегрирани услуги. Най-работещият механизъм е,когато дневната грижа, рехабилитацията, консултациите и образователната услуга се случват на едно и също място. Законът ще подобри насочването на средствата към най-нуждаещите се. Ще се повиши и конкуренцията между доставчиците на социални услуги, което ще подобри тяхното качество, каза министър Русинова.
реклама
реклама
реклама
Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни... Националното бюро за правна... Стартира проект свързан с... Екоминистерството осигурява... Над 5,2 млн. са чуждите туристи у... Запознаха над 1200 продължително... Изплащат над 8,5 милиона лева на... Хората от ВВС дават всичко от... Подготвят новата Национална... Ветеринари плашат с протест... Недостигат 250 огнеборци Отчитат ръст на оборотите по...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.