370 млн. лева са изхарчени по празниците

Размер на шрифта: a | a | a 21:49 07 януари 2015
Покупки за 370 млн. лв. са направени в България през празничния декември, показва анализ на УниКредит Булбанк. Според данните на банката потребителите са отделили с близо 20% повече средства за подаръци и храна спрямо края на 2013 г. Най-често за празниците хората са пазарували бяла и черна техника и дрехи. Анализът на показва, че след магазините за дрехи и тези за електроника, най-много плащания на ПОС терминали са направени в супермаркети, магазини за мебели, бензиностанции, хотели и ресторанти.
Плащанията с карти на банката през декември са за 81 млн. лв., което е с 33% повече спрямо същия месец на 2013 г. Чрез ПОС терминали са направени 1 млн. транзакции. Данните потвърждават тенденцията за ръст на плащанията на стоки и услуги с карти, обясниха от УниКредит. Има и ръст от 22 на сто при покупките от електронни магазини спрямо година по-рано.
От банката отчитат, че нарастването при тегленето на пари в брой е значително по-слабо. Една от основните причини все повече плащания да се правят на ПОС терминали е бързото навлизане на безконтактните разплащания, коментират от УниКредит.

реклама
реклама
реклама
Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни... Националното бюро за правна... Стартира проект свързан с... Екоминистерството осигурява... Над 5,2 млн. са чуждите туристи у... Запознаха над 1200 продължително... Изплащат над 8,5 милиона лева на... Хората от ВВС дават всичко от... Подготвят новата Национална... Ветеринари плашат с протест... Недостигат 250 огнеборци Отчитат ръст на оборотите по...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.