Окончателно

1 милион пенсионери получават коледни надбавки

Размер на шрифта: a | a | a 15:35 17 ноември 2013
Вече е факт Постановлението на Министерски съвет, с което близо половината пенсионери ще получат коледни добавки. Това съобщи при посещението си в  Цар Калоян министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов.
Право на коледна добавка ще имат възрастните с пенсия до 251 лв. - линията за бедност, те са малко повече от 1 000 000 души и ще получат по 50 лв. с декемврийските си пенсии, чието раздаване започва на 7 декември.
53 500 000 лв. е общата сума, предоставена от републиканския бюджет за коледните добавки. В рамките на тези средства са и 12 милиона лева, осигурени от председателя на Народното събрание чрез икономии от бюджета на парламента.  
Пенсионерите от четири години не са получавали коледни добавки, затова те са така чакани от тях. За съжаление няма да има добавки за всички възрастни, тъй като в условия на криза това са възможностите на бюджета на база икономии и изпълнение на приходната част, обясни д-р Адемов. Той бе в Цар Калоян за откриване на два Центъра за настаняване от семеен тип с общ капацитет 20 души и Център за социална рехабилитация и интеграция за още 20 души. На обитателите им д-р Адемов подари 42-инчова плазма. Те са настанени в реновирано закрито преди години училище в лудогорското градче.
Кметът Ахмед Ахмедов обясни, че това е първият европейски проект на местната управа, той е финансиран по ОП "Развитие на селските райони" с 1 457 000 лв. В трите центъра са открити общо 20 работни места.

реклама
реклама
реклама
Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни... Националното бюро за правна... Стартира проект свързан с... Екоминистерството осигурява... Над 5,2 млн. са чуждите туристи у... Запознаха над 1200 продължително... Изплащат над 8,5 милиона лева на... Хората от ВВС дават всичко от... Подготвят новата Национална... Ветеринари плашат с протест... Недостигат 250 огнеборци Отчитат ръст на оборотите по...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.