Самостоятелна изложба на Пенка Димитрова – Дамбулова редят в Двореца

Размер на шрифта: a | a | a 17:26 26 юли 2018
Автор: ДТ
Петата самостоятелна изложба на Пенка Димитрова – Дамбулова ще бъде открита на 1 август от 18 ч. в галерия “Тихото гнездо” на Държавен културен институт – Културен център “Двореца” – Балчик. Художничката е завършила Художествена гимназия – Казанлък и Великотърновския университет ”Св. Св. Кирил и Методий”, специалност стенопис при проф. Н. Гелов. Член е на Съюза на българските художници. Участвала е в редица съвместни изложби както в България, така и извън страната.
Картините, вдъхновени от красотата на природата и състоянията на хората с техните мисли, мечти, желания и надежди, са рисувани през последните 2 години с маслени и акрилни бои, акварел и смесена техника. Темите са различни,  инспирирани от древните легенди, обреди и ритуали до пейзажи.  Цветовете и играта на светлина и сянка в картините  въздействат емоционално върху зрителя и да го карат да мисли и мечтае.
Пламена Рачева - изкуствовед пише: „Творбите на Пенка Димитрова,  като възприятие не се затварят в конкретни форми. Реалността на пейзажите завладяна от цветни видения, те са като енергии които променят природните закони. Творбите са в леки ефирни багри, експресивни и драматични в играта на светлина и цветове. Но най-важното за творбите е, че са художествено-изразно отражение на емоционално- духовни състояния“.  Платната с абстрактна живопис ще останат в галерия “Тихото гнездо” до 15 август.
 
 
реклама
реклама
реклама
Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... С късометражно кино започна... Голф туризмът утвърждава... Започна Международният... Магистрати и съдебни служители... Съдии от Унгария гостуват на... 27 млади музиканти събира... Music Campus Balchik 2018 започва на 1... За четвърти път в Балчик се... Български музиканти с гъдулка... Блатечки, Урумов и Бонин... Испанци изнасят етно концерт в... „Флейтови импресии” за... Предоставят на концесия плаж... Предстои концерт с флейта и... Етно концерт изнася наварска... Латино фиеста с Алфредо Торес... Латино фиеста с Алфредо Торес... Над 3 кг. трюфели конфискуваха... Изложба “Старите майстори”... С изложба стартираха Дни на... Музиката на легендарният Франк... Госпожа „Стихийно бедствие”... Дни на италианската култура... Представят книгата... Бойка Велкова и Ивайло... Диамант от ЮАР и рубин от Русия... Гран при и още 10 награди за... Галина Александрова гостува в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.