Представят успехите на Балчик на конференцията Smart Cities

Размер на шрифта: a | a | a 19:00 12 февруари 2014
Автор: ДТ
Презентация на тема „Умни градове – оптимизация на транспортната логистика в Балчик - партньор в Европейския проект ENCLOSE” ще се състои в рамките на изложението и форума „Интелигентни градове“ – мобилност, транспорт, информационно-комуникационни системи, интелигентна енергия и сгради, който ще се проведе от от 5 до 7 март в София.
Под натиска на демографския ръст, климатичните промени и нарастващото количество потребявани ресурси градовете се трансформират в по-устойчиви структури. В унисон със световните тенденции в Югоизточна Европа се правят стъпки за изграждане на по-конкурентна и нисковъглеродна икономика чрез трансфер на знания и технологии от по-развитите държави. Smart Cities е една от най-значимите изяви в страната и дава възможност за запознаване с европейското законодателство и добрите практики, за представяне на продукти и услуги пред професионална целева аудитория от България и чужбина. Събитието ще събере на едно място инвеститори, мениджъри, експерти от различни сектори на икономиката.
Чрез презентацията на тема „Умни градове – оптимизация на транспортната логистика в Балчик - партньор в Европейския проект ENCLOSE” делегатите ще се запознаят с извършената работа по проекта, чиято цел е намаляването на съдържанията на СО2 и другите вредни газове в малки и средни населени места. Другите акценти в конференцията са: Интелигентна мобилност; Система за енергиен мениджмънт и за мениджмънт на околната среда, приложими в общините; Европа и развитието на иновациите в областта на интелигентните градове и общности; Мениджмънт на умните градове; Зелени покривни градини и ролята им за устойчивото развитие на околната среда.
Сред лекторите са експерти от Eвропейската комисия – Дирекция „Енергия”, Cofindustria България, Български съвет за устойчиво развитие, SWARCO България, ПВБ Пауър България АД, Австрийска енергийна агенция, Симачек Фасилити Сървисиз БГ и др.
В областта на интелигентната мобилност Регионалният Е–Клъстер ще представи своята дейност за намаляване на енергопотреблението в транспорта чрез конверсия на превозни средства с бензинов двигател в електромобили и изграждане на зарядна инфраструктура за електрически превозни средства. На форума ще бъде представена пълната гама от интелигентни и екологични решения за транспортен мениджмънт. Изложителите ще покажат енергийноефективно осветление за различни обществени пространства, ИКТ за интелигентни сгради, решения за телеметрия и телематика.

реклама
реклама
реклама
Калиграфията подпомага... С песни от мюзикъли приключва... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... С късометражно кино започна... Голф туризмът утвърждава... Започна Международният... Магистрати и съдебни служители... Съдии от Унгария гостуват на... 27 млади музиканти събира... Music Campus Balchik 2018 започва на 1... За четвърти път в Балчик се... Български музиканти с гъдулка... Блатечки, Урумов и Бонин... Испанци изнасят етно концерт в... „Флейтови импресии” за... Предоставят на концесия плаж... Предстои концерт с флейта и... Етно концерт изнася наварска... Латино фиеста с Алфредо Торес... Латино фиеста с Алфредо Торес... Над 3 кг. трюфели конфискуваха... Изложба “Старите майстори”... С изложба стартираха Дни на... Музиката на легендарният Франк... Госпожа „Стихийно бедствие”... Дни на италианската култура... Самостоятелна изложба на Пенка... Представят книгата... Бойка Велкова и Ивайло...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.