Александро Киарапа със самостоятелна изложба в Балчик

Размер на шрифта: a | a | a 18:45 28 август 2017
Автор: ДТ
Творби на младия италиански художник Александро Киарапа изпълнени в техниката на рисунката ще бъде подредена в галерия "Тунела" на Държавен културен институт Културен център "Двореца" утре.  
Алесандро Киараппа реализира големи творби рисувани с въглен с многообразни и различни техники, често и живописни, като се оставя да бъде изкушен от природни или рециклирани инструменти и материали. В неговите работи се вижда решително осъзнаване на анатомията като често успява да я деформира по негов вкус, като все пак ги запазва хармонични и последователни в структурна цялост. Една драматична жизненост си проправя път с решителност сред контрасти и силни светлосенки. В композициите се преплитат сюрреалистични виждания, разположени в перспективи и изразени и съществени геометрии, места и пространства, в които се движат често напрегнати и нервни тела. Творбите колкото и нереални и променени да са, разказват за истини “разказани на автора и предадени съгласно неговата подчертана лична експресивност въпреки младата му възраст. 
Изложбата е осъществена с любезното съдействие на Италианския културен институт и почетното консулство на Италия във Варна.
Експозицията може да бъде разгледана до 9 септември. ДТ

реклама
реклама
реклама
Театър „Българска армия”... Изложба по проекта „Аз съм... Трио Магнифика с поредица... Двореца е домакин на финалната... Възстановено е стълбище в... Наградиха кмета на Община... Масирани проверки в Балчик... Изложба „Накитите на... Откриха труп на мъж в морето... Ограбиха швейцарски туристи... Дегустация на вина се състоя в... Двореца бе домакин на пленер... С десет 3D филма в Балчик... Млади таланти от Балчик... Двореца отново бе домакин на... Таланти от ОУ "Св.св. Кирил и... Крейг Бейли с музиката на Рей... В ход е сватбения сезон в Двореца Представят книгата „Те... Ден на отворените врати в... Магистрати от Балчик изнесоха... Общините Балчик и Мангалия... Lidl открива първия си магазин в... Рафи и Михаела Маринова ще пеят... Обработват срещу комари в Албена Изложба на Лъчезар Радов е... Колекцията от кактуси и... Илия Бешков – в интимна... Започва шестадесетото издание... Дворцова красота от Балчик...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.