Пиктор – добиви и качество на продукцията в рапица и слънчоглед

Иновативната растителна защита от БАСФ

Размер на шрифта: a | a | a 15:52 09 юни 2013

През последните няколо години Пиктор доказа ефективността си със средно 15% повишаване на добива. Този резултат е вследствие на фунгицидното и физиологично действие на продуктите от концепцията AgCelence.
AgCelence e иновативна концепция без аналог в света на растителната защита. Продуктите от концепцията AgCelence успоредно със защита от болести предоставят на растенията възможността да проявят целия си генетичен и производствен потенциал чрез повишаване физиологичните процеси в растенията и завишаване толерантността им на стрес. В следствие Вашите посеви усвояват водата и хранителните вещества по-пълноценно, предпазени са от преждевременно узряване и се развиват жизнени и здрави. В резултат на това качеството на продукцията се повишава!
Пиктор е двукомпонентен, широкоспектърен фунгицид с ясно изразен физиологичен ефект. Течната му формулация, с две активни вещества - боскалид и димоксистробин, го прави изключително ефикасен срещу важните болести в рапица и слънчоглед като склеротиния, ботритис, алтернария, фома, фомопсис и други. Попаднал върху растенията, Пиктор се разпределя по повърхността и във вътрешността на зелените части. Той спира развитието на гъбните патогени и предотвратявайки проникването на спорите в тъканите. Пиктор блокира развитието на гъбните хифи, стопира спорообразуването и унищожава вече развилите се спори.
Освен борбата с болестите, продукта осигурява допълнителен физиологичен ефект върху културните растения. Третирането с Пиктор подобрява фотосинтезата и стимулира пълноценното усвояване на водата и хранителните вещества. В условия на стрес,  високи температури, засушаване и др., Пиктор редуцира нивото на хормона етилен (хормон отговорен за преждевременното стареене). В резултат  на подобреното физиологично състояние, вегетацията протича оптимално и се наблюдава предотвратяване на преждевременното узряване. Крайното отражение на Пиктор е в резултатите - висок добив и качество на продукцията.
Дозата на приложение е 50 мл/дка, а момента на третиране в рапица е от поява на цветоносното стъбло до края на цъфтежа.
Предимствата на Пиктор в рапица са факт в полетата на българските фермери. Пиктор осигурява контрол и продължително фунгицидно действие над икономически важните болести при маслодайната рапица. Двете активни вещества се допълват чрез различните механизми на действие и проникват в зелените части на рапицата в дълбочина. При внасяне на Пиктор загубите от утъпкване са незначителни дори при използване на стандартна земеделска техника. Продукта притежава отлична устойчивост на измиване на дъжд - покритието на растенията почти не се измива. Пиктор води до равномерно узряване и намалява загубите от разпукани шушулки и опадали семена. По отношение на качеството, Пиктор повишава масленото съдържание на семената. И не на последно място, Пиктор подобрява физиологията на рапичните растенията и устойчивостта им на стрес. За достигане на пълния добивен потенциал, продукта увеличава нивото на хлорофила, интензифицира фотосинтезата и подобрява усвояването на азота. Последните резултати от производствени площи с рапица в България свидетелстват за увеличение на добивите от полетата третирани с Пиктор средно с 16%.
Посредством „зеления“ ефект, толерантността към стреса и защитата от болести Пиктор разгръща пълния генетичен и производствен потенциал на културите. Удължената вегетация, добре развитата коренова система, здравите стъбла и листна маса осигуряват качествено наливане на семената и максимален добив. Пиктор дава и на рапицата висока масленост и обем на семената. Допълнителният плюс се усеща най-вече в момента на прибиране. Благодарение на Пиктор шушулките са запазени от загуби и разпукване. Усещането по време на жътва в полетата с Пиктор е различно...третирайте и ще се убедите!

реклама
реклама
реклама
Над 2200 договора са подписани... Приключи предварителното... Предлагат нови промени в... Публикувани са уведомленията... Розопроизводителите получиха... Промените в обвързаната... Двойно застъпените площи... Откриват две процедури по... Приключи предварителното... 30 млади фермери от Добричко са... Приемат проекти за инвестиции... Нов данък „Градушка” вдига... Фермерите ще получат до 84 млн.... Първи национален фермерски... Намалява преработката на... Африканската чума по свинете е... Проверяват заявленията за... Изплатиха 5.3 млн. лева на... Памукопроизводителите... Нов хаос с договорите за аренда... Земеделци получиха над половин... Откриха африканска чума по... Отпускат 631 000 лв. за борба с... Отпускат още 700 000 лева за... Над 40 сорта зърнено-житни... Преведоха над 35 млн. лв. за... Стопаните получиха близо 45 млн.... Предлагат мерки за... Отпускат над 2,3 млн. лв. за борба... Земеделските стопани са подали...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.