Животновъдите ще ползват пасища от поземления фонд без търг

Размер на шрифта: a | a | a 18:19 07 ноември 2013
Автор: ДТ
Проблемите на животновъдите и млекопреработвателите обсъди вчера министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков с  представители на Националната асоциация на млекопреработвателите. Срещата се състоя в сградата на аграрното министерство, уточняват от пресцентъра на ведомството. Министър Греков посочи, че министерството работи за тяхното преодоляване и информира за конкретни мерки, които се предприемат в тази посока.
Той подчерта, че една от важните стъпки в защита на интересите на животновъдите е те да могат да ползват пасища от Държавния поземлен фонд без търг, което ще стане възможно с подготвените промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.
Министърът съобщи още, че се водят разговори с представители на големите търговските вериги за по-облекчени условия към българските производители и родната ни продукция.
На срещата млекопреработвателите предложиха в Програмата за развитие на селските райони да бъдат включени специфични мерки за подкрепа на отрасъла, сред които подпомагане на планинското животновъдство и увеличаване на заетостта в тези региони.

реклама
реклама
реклама
Последна седмица за подаване... Трансгранична платформа за... Румен Христов: СДС ще търси... Осъдиха условно бившия... Въвеждат чудовищни санкции при... Фестивал показва... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Асфалтираха основни пътни... Откриха и изправиха пред съда... Отчитат спад на чуждите... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Уличен в кражба и грабеж влиза... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Болниците ще плащат по-евтини... Добрич става Град на... Създават мрежа на електронните... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Пустеещите земи се увеличават Стопаните ще получат по 70 лв. за... Условни присъди получиха пиян... Съоръженията от...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.