Решенията за трудоустрояване вече ще се обжалват пред районните съдилища

Размер на шрифта: a | a | a 18:13 23 октомври 2013
Обжалванията и възраженията срещу решенията на Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК) ще се правят пред административния съд по местоживеене на жалбоподателя, а не пред Административния съд - град София, както е сега. Това предвиждат промени в Административно-процесуалния кодекс, приети на първо четене от парламента вчера.
По този начин ще се улеснят хората с увреждания и ще се намалят разходите им, когато обжалват тези решения, защото няма да им се налага да пътуват до София, отбелязват в мотивите си група депутати от левицата и един от "Атака".
Според друго изменение, одобрено от парламента, административните дела вече ще се разглеждат от съда по място на териториалната структура на административния орган, който е издал оспорения административен акт и в чийто район е адреса на жалбоподателя.
Ако съответната администрация няма териториална структура, делата ще се гледат от административния съд, в района на който е седалището на органа, издал оспорвания акт. Когато този орган е в чужбина, делото се разглежда от Административния съд - град София.

реклама
реклама
реклама
Двама футболисти са извън... „Добруджа 07” стартира от... Ударно начало за юношите... Областно дерби предстои в... В Балчик готвят изненади за... Приемат предложения за... Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Отчитат спад на нощувките и... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Благотворителен фолклорен... Дамян Хаджииванов представя... Белгийците от „Дон Боско”... Божинов ще играе в Първа лига... 160 първокласници започват... Издирвани от Интерпол албанци... Близо 1 500 жители на областта са... 5.4 милиона тона е очакваната... Над 2600 работодатели участват... Отчитат спад в броя на жертвите... Нов трансграничен проект ще... Изключително успешно лято... Над 2200 договора са подписани...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.